Poznajemy nasze zawody w przyjemny i ciekawy sposób ...

W środę, 3 października 2018 roku 45 uczniów z dwóch kierunków: technik hotelarstwa i technik żywienia i usług gastronomicznych wzięło udział w Międzynarodowych Targach Gastronomii  POLAGRA GASTRO oraz Targach Wyposażenia Hoteli INVEST HOTEL. Jest to jedno z ważniejszych wydarzeń dla właścicieli restauracji, hoteli, szefów kuchni, dystrybutorów sprzętu gastronomicznego i firm cateringowych. Jest to także wspaniała okazja dla uczniów techników tych branży do zapoznania się z arkanami zawodowymi i nowinkami technicznymi dotyczącymi wyposażenia i marketingu.
Taki też cel przyświecał organizatorom wyjazdu zawodoznawczego do Poznania. Nauczyciele zawodu technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych mieli zamiar zrealizować treści teoretyczne w praktyczny i przystępny sposób, który jednocześnie dla uczniów jest bardzo atrakcyjny i ceniony.
Zapewne degustacje, foldery, gadżety, rozmowy z przedstawicielami firm i wystawcami okazały się dodatkową atrakcją wyjazdu. Podczas realizacji materiału teoretycznego na lekcjach będzie okazja wielokrotnie odwoływać się do poczynionych podczas targów obserwacji.

Więcej zdjęć z wyjazdu już wkrótce na szkolnym FB.

Anna Kozelan-Baranowska