Stało się! Z niecierpliwością wyczekiwaliśmy przyjazdu Pana Jarosława Niewińskiego, który 17 października poprowadził II edycję pokazu i warsztatów Carvingu w pracowni gastronomicznej CKZiU. Podczas zajęć „wyposażył” uczniów pięciu klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w nowe umiejętności znanej na całym świecie kulinarnej sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach. Co na to uczniowie? „Najbardziej podobała mi się atmosfera oraz kontakt z Panem prowadzącym” mówi jedna z uczestniczek, Hanna Mikołajczyk (5ż),

Olgierda Sejnika (3ż) zachwyciły „onion rings”- krążki cebulowe w cieście i chipsy warzywne., natomiast Sofiia Mozghova (2ż) z uznaniem wyraziła się nie tylko o dużym doświadczeniu prowadzącego, ale i Jego indywidualnym podejściu do każdego uczestnika oraz współpracy z młodzieżą.

Tegoroczną niespodzianką okazały się przygotowywane różnymi technikami dania z niecodzienną fakturą i dekoracją. To była nie tylko piękna, ale i smaczna zabawa.

„Jeszcze tu wrócę” zapewnił rozentuzjazmowaną młodzież prowadzący.

organizator

Katarzyna Drewa-Kraszewska