Kolejna grupa nauczycieli i uczniów z klasy IId i IIId technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w warsztatach pt. „Slow food”, które odbyły się w ramach projekt „Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie słubickim”.Warsztaty zorganizował Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych w Kalsku.
Podczas warsztatów uczniowie zapoznali się z istotą nowego stylu odżywiania, a także stylu życia zwanego „ Slow Food’. Wysłuchali ciekawego wykładu na ten temat, a następnie przygotowali potrawy zgodnie z tą ideą.
Końcowym punktem była degustacja przyrządzonych potraw i wręczenie zaświadczeń uczestnictwa.
View the embedded image gallery online at:
http://ckziu.powiatslubicki.pl/projekt-modernizacja/aktualnosci/199-warsztaty-slow-food-dla-naszej-mlodziezy#sigProId50a2b9ac98
http://ckziu.powiatslubicki.pl/projekt-modernizacja/aktualnosci/199-warsztaty-slow-food-dla-naszej-mlodziezy#sigProId50a2b9ac98