Uczniowie z kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w czasie zajęć z procesów technologicznych w gastronomii testują sprzęt, który trafił do pracowni gastronomicznych w ramach projektu: „ Modernizacja kształcenia zawodowego”.
Korzystając z nowego sprzętu sporządzali różne potrawy. Na przykład przygotowali zapiekanki przy użyciu urządzenia do zapiekania, odgrzewania o wdzięcznej nazwie salamander . Testowali robot wielofunkcyjny przy sporządzaniu kremu do popularnej „ karpatki”.
Na deser przyrządzili, przy użyciu „pistoletu”, specjalność kuchni francuskiej, czyli crème brûlée.
Na każdych zajęciach uczniowie po sporządzeniu potraw mogą je serwować na podgrzanych talerzach, korzystając z profesjonalnych podgrzewaczy do talerzy.
http://ckziu.powiatslubicki.pl/projekt-modernizacja/aktualnosci/69-testujemy-nowy-sprzet#sigProId0d41f5583f