Kolejny dzień rozpoczął się od wykładu nt. "Żywienie człowieka - zapotrzebowanie na składniki odżywcze". Następnie uczniowie udali się do pracowni technologicznych, gdzie rozpoczęły się warsztaty pt. "Przygotowanie dań typu fast food w oparciu o dobre praktyki produkcyjne". Zadaniem uczniów było własnoręczne przygotowanie popularnych hot-dogów i pizzy. Zadanie to polegało na sporządzeniu i upieczeniu bułek do hot-dogów, sporządzeniu ciasta do pizzy i skomponowaniu dodatków do pizzy. Efektem pracy były pyszne hot-dogi i rewelacyjne pizze.
Po ciężkiej, ale satysfakcjonującej pracy uczniowie zrelaksowali się podczas zabawy w kręgle.
View the embedded image gallery online at:
http://ckziu.powiatslubicki.pl/projekt-modernizacja/aktualnosci/82-oboz-naukowy-w-kalsku-dzien-drugi#sigProId90e6df953b
http://ckziu.powiatslubicki.pl/projekt-modernizacja/aktualnosci/82-oboz-naukowy-w-kalsku-dzien-drugi#sigProId90e6df953b